Mensen bereiken, overal ter wereld…

september 24, 2009

Vandaag (Nov 2007) kreeg ik twee emails, beide beginnend met de eenvoudige melding ‘Ik heb gebeden om Jezus in mijn hart te vragen’.
Agapè wil mensen bereiken waar ze studeren, werken, wonen… en online. Het Internet is een wereld op zich. Veel mensen zijn tegenwoordig uren per dag ‘on-line’, maken er vrienden of zoeken naar antwoorden op vragen.
Agapè wil ook deze community bereiken waar ze zijn. Door antwoorden beschikbaar te maken op dit wereldwijde Internet. Antwoorden op vaak ongestelde vragen, die ondanks dat toch het leven van zoveel mensen beheersen dat ze niet meer weten wat ze met hun leven aan moeten. Hoe ze verder moeten…
IkzoekGod.nl is één van onze evangeliserende websites. Een simpele presentatie van Gods boodschap van liefde, een aantal feiten over Jezus en de bijbel, een aantal getuigenissen…
En toch is dit blijkbaar het antwoord op veel zoekende mensen op het Internet. Per dag komen er alleen al op deze ene site rond de 650 unieke bezoekervanuit allerlei plaatsen in de wereld. En iedere dag laten 8 daarvan hun naam en adres achter en stellen bewust vragen of geven simpelweg aan dat ze gebeden hebben om Jezus in hun hart te vragen…
Ik (Freek) ben één van de 40 email-coaches die hier in Nederland reageert op dergelijke boodschappen die binnenkomen van plaatsen overal ter wereld.  Sinds mei heb ik ongeveer twee mails per week beantwoord waarvan de grote meerderheid met of deze boodschap of met het bericht dat de zender zich opnieuw aan Christus had toegewijd…
Maar er zijn ook mensen die hun hart uitstorten via dit kanaal (omdat het min of meer anoniem is zijn er weinig barrières voor de communicatie via Internet) en om raad vragen.
Of mensen die op zoek zijn naar God maar de boodschap nog niet begrijpen…
Het is geweldig om hen dan te helpen naar Gods woord te gaan en met hen te zoeken naar antwoorden die God daarin geeft.
Het is een nieuwe, groeiende bediening. Er wordt nog druk gesleuteld aan de strategie om die uit te breiden met een nazorg-traject –  in samenwerking met het wereldwijde werk van Agapè en andere organisaties.

Bidden jullie met ons mee voor inzicht bij het toepassen van deze ontwikkelingen?
Bidden jullie ook mee voor die mensen die op deze manier de waarheid vinden waar ze – bewust of onbewust – naar op zoek waren?
Bidden jullie ook mee voor wijsheid bij het beantwoorden van de vragen die de mensen stellen – soms eenvoudig, maar vaak gaat het om diepere zaken waar wij alleen een richting aan kunnen geven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: