Een nieuwe start

september 29, 2009

Sept 2009  Als gemeente hebben we net de startzondag achter ons maar ook wat ons werk betreft zijn we nu denk ik allemaal met een nieuw seizoen begonnen.
De afgelopen zaterdag hebben wij zelf weer de eerste medewerkerstraining verzorgd bij Agape. Acht nieuwe medewerkers en sollicitanten waarmee we konden praten over wat Agape drijft, wat onze visie is. En waarom we bepaalde strategieen en materialen gebruiken. De volgende serie trainingen (drie zaterdagen) gaat over financiën en het opbouwen van een ‘vriendenkring’. We leggen er daar in de eerste plaats de nadruk op dat God een gevende God is, dat hij voorziet in datgene wat wij allemaal nodig hebben om te kunnen leven en Hem te dienen. We proberen een mentaliteit op te bouwen dat deze nieuwe (en de oudere) medewerkers zelf ook leren geven. We willen graag dat zij hun omgaan met hun achterban niet zien in termen van geld, maar van relaties waarbij beide partijen elkaar opbouwen en ondersteunen.
Dit is een belangrijk aspect van Jing haar werk bij Agape. Ze is sinds kort coordinator van de ‘support-coaches’. D.w.z. dat zij een aantal ‘oudere’ stafleden begeleidt bij het coachen van diegenen die nog bezig zijn met het opbouwen van hun vriendenkring. En voor die coaches/mentors is het belangrijk om de bovengenoemde visie te hebben en steeds weer te benadrukken in hun contacten met de mensen die ze begeleiden.
Daar mee is Jing dus eigenlijk de mentor voor deze coaches en communiceert zij regelmatig met hen om hen te bemoedigen en op te bouwen. Verder is ze zelf ook coach van een aantal mensen die redelijk in het midden van het land wonen. En dat betekent persoonlijke gesprekken op kantoor of soms bij de mensen thuis.

Dankonderwerpen zijn
– dat God nog steeds mensen roept om mee te helpen om anderen te bereiken met het evangelie
– dat er ook nog steeds mensen zijn die positief reageren op die uitdaging en het aandurven om God te vertrouwen voor hun toekomst ook al is de economische situatie in de wereld op het ogenblik helemaal niet zo positief
Bidden jullie voor ons
– dat we de juiste kennis en mentaliteit kunnen communiceren en voorleven.
– dat ook onze eigen (financiële) vriendenkring nog verder versterking zal krijgen. Door de ‘crisis’ komt er toch nog een flink bedrag per maand minder voor ons binnen dan we een aantal maanden geleden hadden ingeschat.
Bedankt voor jullie steun en gebed voor ons door de jaren heen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: