Gebed moet je doen – of organiseren?

september 29, 2009

(Maart 2008)  Agapè staat bekend om de activiteiten die we organiseren en de toerustingen die we geven aan mensen om hen te helpen om actief bezig te zijn in Gods koninkrijk. Maar op de achtergrond is er steeds het gebed. Een fundamenteel iets dat we blijven proberen vast te houden in eigen leven en in ons werk. Jing is lid van het ThemaTeam Gebed binnen Agapè, een kleine groep mensen die regelmatig bezig is om het gebed hoog te houden in alle drukte van onze organisatorische bezigheden. Gebed, daar moet je niet over praten, dat moet je doen… – het is een vaker gehoorde kreet. En voor hen die gebed op hun hart hebben is dat ook de meest normale gang van zaken. Maar hoe zit het met de rest? Die doet het niet automatisch. Het komt gewoon niet op in je gedachten… Dus moet je het organiseren? Dit is iets waar Jing al jaren mee bezig is. Manieren bedenken hoe het gebed dichtbij het oppervlak van de gedachten kan blijven. Een doorgaande bediening, omdat het bij ons – anderen – zo snel weer afzakt naar de bodem van ons bewustzijn. Een paar voorbeelden?
• De maandelijkse lijst met persoonlijke gebedsonderwerpen die ze verzamelt en daarna verspreidt onder de Nederlandse en Europese medewerkers.
• De gebedstijden die ingepland worden in de regelmatige medewerkerontmoetingen en conferenties.
• De workshop over gebed voor en door je vriendenkring – het belang van een groep bidders om de zendelingen heen.
Ja, gebed moet je doen… Maar sommigen van ons hebben het nodig dat iemand het zo nu en dan ook organiseert om extra aandacht te creëren voor die belangrijke taak. En mogen we jullie dan meteen vragen om dat in de praktijk te brengen?
• Bid met ons mee voor het uitbreiden van onze ‘achterban’. We hebben meer mensen nodig die ons werk financieel willen ondersteunen en er ook voor willen bidden.
• Bid ook mee voor de uitwerking van Waarom Pasen? Voor de tienduizenden die de website bezoeken (waarompasen.nl) en/of die straks een DVD over het leven van Jezus krijgen aangeboden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: