Noodhulp vervolg

oktober 15, 2009

Woensdag 14 oktober 2009 (foto’s hiervan komen nog)
Vandaag zijn we plotseling op bezoek geweest in Payatas, een sloppenwijk vlak bij de vuilnisbelt van Quezon City. We waren uitgenodigd door een predikant die daar een kerk heeft en die door onze gemeente regelmatig financieel geholpen wordt. Vlak na onze aankomst hadden we hem al geld gegeven dat we mee hadden gekregen en nu konden we al de resultaten daarvan zien. De deuren die door de afgelopen overstromingen beschadigd waren zijn vervangen door metalen versies. Terwijl we daar waren werden er medicijnen afgeleverd die gekocht waren met het geld van onze  zondagsschool in Wijk bij Duurstede. En ook zagen we de foto’s van het uitdelen van noodhulpgoederen die zij met ons geld gekocht hadden en uitgedeeld onder zo’n tweehonderd gezinnen in de omgeving van de kerk. Ze hadden eerst bonnen uitgedeeld, een per gezin, die ingeruild konden worden voor een voedselpakket (ongeacht of ze kerkbezoekers waren of niet). Dit voorkwam dat er meerdere pakketten naar dezelfde familie gingen ten koste van anderen.  Gevolg was wel dat er veel meer mensen naar de dienst kwamen.
We waren net op tijd voor het voedsel uitdeel programma (kinderen die vanuit de kerk extra eten krijgen – kerk is locatie en eten komt van een partner).
Ook kregen we een rondleiding door de wijk en ontmoetten we diverse gemeenteleden. We hebben veel verhalen gehoord over de overstromingen en de gevolgen daarvan (de ‘grote’ was al niet meer de laatste – laatste markeringen zijn ongeveer 40 cm hoog in de kerk). Over nauwe paadjes tussen de krotten door. Modder en vuilnis overal. Mensen leven van het verzamelen en sorteren van afval dat geschikt is voor recycling. Ik denk dat er binnenkort een heleboel matrassen uit Marikina en andere overstromingsgebieden hun weg naar deze plaats vinden…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: