Noodhulp vervolg

oktober 15, 2009

Dinsdag 13 oktober 2009
In het weekend heeft een electricien alle schakelaars en stopcontacten vervangen, incl die in de meterkast. En nu hebben we dus – als een van de eerste huizen in de straat – weer licht na zes uur ’s avonds. Dat is een belangrijke vooruitgang omdat we voor het opknappen van het huis stroom nodig hebben voor het electrische gereedschap.
Ook wat betreft de toekomst vallen de stukken nu op hun plaats. Mama gaf vanaf het begin aan dat ze eigenlijk niet terug wou, de angst voor herhaling van zo’n overstroming blijft jarenlang hangen. Maar dat betekent dat we iets anders voor haar moeten vinden dat we kunnen huren voor een niet te hoog bedrag  En bovendien moeten we dan een huurder vinden voor het eigen huis omdat verkopen nu niet mogelijk is in deze omstandigheden.
En dit weekend is de eerste wens in vervulling gegaan – dankzij iemand uit ‘ons netwerk’ kregen we een apartement op de begane grond in een goede wijk te zien en maandag was de zaak rond en zijn we verhuisd.
Ook zijn er nu al gesprekken met een kerkgenoot van een van onze collega’s die heel geinteresseerd is het huren van het huis in Marikina. Ze is zelfs al even langs geweest, maar de details moeten verder nog worden uitgewerkt.
We hebben de taken nu verdeeld. Jing haar broer doet de supervisie van het opknappen van de twee huizen waar we mee bezig zijn (dat van Jing en zijn moeder en de woning van zijn schoonouders in dezelfde straat). En wij zijn bezig met het inrichten van Mama haar nieuwe woning. We zijn nu een hele dag aan het winkelen geweest voor een nieuwe koelkast en wasmachine en tv (onmisbaar ivm Jing haar geestelijk gehandicapte broer). En daarnaast nog van allerlei kleine dingen, spullen voor in de keuken en badkamer,  prullenbakken… Het is net alsof we een nieuw huishouden beginnen omdat er zoveel dingen door de overstroming verloren zijn gegaan.
Gelukkig hebben we een stel ventilatoren kunnen redden (het is warm en vochtig in deze tijd) en morgen ga ik proberen het gasfornuis en nog wat andere apparatuur weer aan de gang te krijgen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: