Noodhulp vervolg – week 3

oktober 17, 2009

Zaterdag 17 oktober 2009
De afgelopen dagen zijn we bezig geweest met allerlei details voor mama’s nieuw gehuurde apartement. Kleine dingen die gerepareerd en/of verbeterd moesten worden. Wat extra dingen in de badkamer, een paar stukken van de parketvloer vervangen,etc.  En alles kost tijd, veel meer dan in Nederland. Je kunt niet alles ‘ om de hoek’  kopen en reizen met openbaar vervoer is erg vermoeiend bij een temperatuur van 35 graden. Ook de reparaties zelf, alleen al door het installeren van een nieuwe douchekop en een handdoekenrek zweette ik al zoveel dat ik blij was dat de douche er was.

Ook kwamen er deze week diverse mensen op bezoek om haar te bemoedigen. Dat is erg belangrijk. Ondanks dat ze zich uiterlijk flink houdt, heeft de hele gebeurtenis haar hard geraakt. Ze is ontheemd (kan en wil eigenlijk niet meer terug naar haar oude huis), en veel dingen zijn verloren gegaan door de overstroming. We proberen zoveel mogelijk dingen voor haar te regelen, maar toch ziet ze al op tegen het moment dat we weer weg zijn. En dat tijdstip nadert al snel…

Luis (Jing haar broer) en ik vertrekken beide halverwege deze week al weer en dan heeft ze nog een week met Jing alleen. Ondanks het feit dat we veel dingen hebben kunnen doen, zijn er ook nog veel dingen niet af. Er wordt nog druk gesleuteld aan het huis in Marikina om de schade te repareren, en ook hebben we nog geen definitief zicht op een huurder daarvoor.
Tegelijkertijd hebben we hier ook veel vrienden die mee zullen helpen om het mama zo veel mogelijk naar de zin te maken.
Dit weekend en begin volgende week hebben we een aantal afspraken met vrienden en collega’s om elkaars verhalen te horen. We hopen meer info te krijgen over wat PCCC (Agape in de Filippijnen doet aan ondersteuning van de slachtoffers van de stormen en overstromingen. Dit weekend is er een team afgereisd naar een provincie te noorden van Manilla om hulp te verlenen. We zijn benieuwd naar hun verhalen…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: