Water 4 Life – Afrika voorzien van echt en geestelijk water

juni 19, 2010

80% van alle ziekte en sterfte onder kinderen in ontwikkelingslanden komt door vervuild drinkwater en niet aan een gebrek aan voedsel of medicijnen. Iedere 20 seconden sterft er kind door een ziekte als gevolg van het drinken van vervuild drinkwater.
Het schone water bevindt zich echter vaak maar enkele tientallen meters onder de grond. Probleem is dat men in de meeste gebieden niet beschikt over het juiste materieel om dit water te bereiken en te benutten.
Het Water4Life project van GAiN (zusterorganisatie van Agapè) helpt in deze crisis door het boren van bronnen. Hiermee worden niet alleen levens gered, maar ook wordt de locale economie gestimuleerd, omdat er beter geïrrigeerd kan worden en het vee te drinken kan worden gegeven. Het is een relatief eenvoudige en effectieve oplossing voor het verbeteren van het leven van de lokale bevolking.
De Water4Life bronnen zorgen voor een structurele verbetering van de kwaliteit van al het leven in de omgeving. Niet alleen wordt de sterfte terug gedrongen, maar er gaat ook een sterke getuigenis van uit. Het laat iets zien van het medeleven en de inzet om de minder bedeelden te helpen. Door onze inzet kunnen we er met elkaar voor zorgen dat de gemeenschap wordt geholpen, ook op psychisch en spiritueel niveau.

Deze maand Juli is Freek een week lang naar Benin om daar het werk van onze Canadese collega’s te bezoeken. GAiN is daar al enige jaren bezig – in samenwerking met de landelijke regering en de plaatselijke bevolking – om op honderden  plaatsen dit water aan te boren.
Het is de bedoeling dat we vanuit Nederland met hen samen gaan werken en Freek wordt daarvoor binnen GAiN Holland de contactpersoon. Dit betekent voor hem een verschuiving van taken naar meer activiteiten van GAiN en minder van Agapè. Dit is een proces dat al een tijdje aan het lopen is omdat Freek toch al veel bezig is met communicatie voor beide. Daarbij wordt het werken bij GAiN steeds aantrekkelijker omdat het aansluit bij zijn oorspronkelijke visie voor ‘zending en ontwikkelingshulp’ waarmee hij in 1978 naar de Filippijnen vertrok. Na deze visiereis naar Benin gaan we verder kijken naar hoe Freek zijn tijd precies in gaat delen. Jing blijft dezelfde functies houden die ze nu heeft bij PZ, in het Gebedsteam en in het TrainingsTeam – allemaal binnen Agapè.
Behalve het verschuiven van werkzaamheden van Freek verandert er voorlopig nog niets. Hij blijft binnen Agapè gewoon bezig met zijn communicatie werkzaamheden via e-mail, website en Facebook.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: