Toerusten van gelovigen in Benin

juli 8, 2010

Gisteren was het een rustige dag. Het regende pijpenstelen en het belangrijkste dat we te doen hadden was een soort debriefing met de leden van de Amerikaanse groep. Daarna hebben we nog een korte tijd de toerist uitgehangen en toen was de dag al weer grotendeels voorbij.

Toerusting gemeente voor nazorg

Vandaag ben ik mee geweest naar een toerusting die gegeven werd door de leden van een Jesusfilmteam. Die zorgen voor een groot deel voor de evangelisatie rond het boren van de waterput en daar schakelen ze de lokale kerken bij in.  Vandaag hadden we ongeveer 25 mensen bij elkaar die toegerust werden in de beginselen van de strategie rond dit werk. Morgen en misschien overmorgen gaan ze nog door maar dan ben ik met andere dingen bezig.

Na de toerusting (duurde van 10 – 14.30 uur met een enkele ‘ break’ van 20 minuten) zijn we nog naar het kantoor van CCC (Agape) in Benin geweest. We verwachtten dat daar een of twee van de boorinstallaties zouden staan omdat er – jammer genoeg – deze week door omstandigheden niet geboord wordt. De kortste weg naar dat kantoor bleek afgesloten en dus gingen we een andere kant langs. Dat bleek een modderweg van een paar kilometer te zijn met gaten van een halve meter diep. Het leek meer een heuvellandschap. Maar gelukkig zaten we in een 4 wiel aangedreven auto, dus was dat geen probleem.  Maar toen we aankwamen waren de installaties er niet, alleen een ouden die nu buiten gebruik is stond er. Maar dat gaf me in ieder geval een idee hoe ze er uit zien en hoe groot ze zijn. Het zijn flinke apparaten…

Morgen komt de nationaal manager weer terug uit Togo en als alles volgens plan verloopt gaan we dan naar een (aantal) sites toe waar we gaan onderzoeken wat de put voor effect heeft op het dagelijks leven van de bevolking.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: