Een dag op stap met Henk

september 16, 2010

Ik ben een dag op reis geweest met Henk(logistiek medewerker GAiN) om spullen op te halen van af diverse verzamelpunten voor tweedehands kleding. Op  ongeveer 30 plaatsen, verspreid door Nederland, worden goederen ingezameld door allerlei vrijwilligers.  Sommige van die punten zijn bij mensen thuis, anderen bij tweedehands kleding- en kringloopwinkels. Met hem op stap betekende voor mij dus ’s morgens vroeg eerst naar Veenendaal rijden om daarvandaan samen naar Sleeuwijk te rijden, naar de nieuwe distributie loods van GAiN. Na een snelle kop koffie ging het richting Waalwijk waar we bij de kringloopwinkel de eerste bestelbus vollaadden met zakken kleding.

Daarna terug naar Sleeuwijk en vandaar met een tweede grotere bus meteen door naar Castricum in Noord-Holland. Onderweg begon het te regenen dus bij het eerste adres (een privé woonhuis) moest de regenkleding aan.

Na het schuurtje leeggeruimd te hebben kregen we koffie van de eigenaresse en daarna ging het weer verder, dit keer naar een garagebox in dezelfde plaats. Die lag helemaal vol! De keuze voor de grotere bestelbus was dus maar goed, het paste er allemaal maar net in. Op de terugreis nog even in Utrecht langs een woonhuis om het een en ander op te halen en uiteindelijk waren we net voor de files weer terug op ‘home-base’ in Sleeuwijk met zo’n 2000 kg aan kleding!

Dat lijkt veel maar is niets vergeleken bij wat er daar zo langs komt…Er was die dag ondertussen een hele grote trailer volgestouwd met van alles en nog wat waarna de chauffeurs hun tocht waren begonnen naar Vinogradov in de Oekraïne.  15000 kg.  aan kleding, bedden en beddengoed, speelgoed en incontinentie materialen; allemaal spullen voor een ziekenhuis en een ‘Social Center’…  De vrachtwagen was ‘geleend’ en de brandstofkosten betaald door twee sponsors.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: