Water for Life verzorgt hygiëne trainingen

december 7, 2010

Voor de website van GAiN schreef ik kortgeleden het volgende bericht…

Bij de oplevering van iedere nieuwe diepwaterbron in Afrika krijgen de dorpelingen ook een hygiënetraining.  Dit hoort bij de standaard nazorg die GAiN geeft rond ieder project. Tijdens de training horen omwonenden wat bacteriën zijn en hoe ze zich verspreiden.

Ze worden zich bewust van hun eigen leefomgeving; slechte toiletten, kinderen die buiten in de troep/riool spelen en/of huisdieren die besmet zijn met ongedierte. We geven ze advies dat het belangrijk is om drinkwater af te dekken, je handen en voeten te wassen voordat je voedsel bereidt en om het eten goed schoon te maken en te koken om eventuele ziektekiemen te doden etc.

“Het was geweldig om te zien en horen hoe de dorpelingen reageerden op de dingen die Alfonse (de trainer) zei. Het was aan hun gezicht te zien dat ze helemaal betrokken waren bij wat er werd uitgelegd.” Reactie van een bezoekende collega die een hygiënetraining meemaakte.

De training wordt aan de hand van illustraties uitgelegd en vervolgens wordt er over gediscussieerd met de mensen. De opkomst kan per training verschillen, van enkele tientallen tot honderden mensen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: