Getuigenis van dorpeling uit Benin

november 16, 2011

“Ik ben geweldig dankbaar voor de diepwaterbron die wij door GAiN Water for Life gekregen hebben omdat het heel veel goeds tot gevolg heeft gehad voor ons dorp. Het water uit deze pomp helpt om de watergerelateerde ziektes tegen te gaan. We hadden veel problemen met diarree, overgeven en koorts.
Voorheen haalden we water uit de rivier die zo’n 1 ½ kilometer van het dorp stroomt en het kostte onze vrouwen veel tijd om dat water op te halen en daarna te wachten tot het vuil erin naar de bodem was gezakt. Daarnaast hadden we dat rivierwater ook nog nodig om te bouwen en voor andere doeleinden. Tijdens trouwerijen  en begrafenissen werden er vaak veel mensen ziek vanwege de slechte kwaliteit van het water dat we ze te drinken gaven. Maar we lijden nu niet meer; dank zij de nieuwe waterpomp die GAiN geplaatst heeft!
Toliko Sannon Tchabi Louis, lid van ‘borehole comité’.

Kort na het boren van deze bron werd de Jezusfilm vertoond in Toliko zijn dorp. Vijftig van de aanwezige dorpelingen besloten hun Voodoo religie achter zich te laten en Jezus te gaan volgen. Om deze nieuwe gelovigen te kunnen ondersteunen en verder te begeleiden in hun geestelijke groei is er nu een kerk die een licht is in de duistere wereld van de Voodoo.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: