Veenendaalse kerk sticht kerk in Benin

september 19, 2012

Het onderstaande bericht is in de afgelopen week op allerlei plaatsen in kranten en on-line media verschenen. Leuke extra publiciteit, maar het is ook geweldig om dit soort nieuws te kunnen vermelden als gevolg van het slaan van de diepwaterputten.

De Veenendaalse Bethelkerk sponsorde eind 2011 een complete diepwaterput in Haweme, Benin, West-Afrika. De put gaf zoveel blijdschap en dankbaarheid bij de bevolking dat veel mensen tot geloof kwamen en een nieuwe gemeente vormen.

Het dorp voelde zich vergeten van de rest van de wereld. Maar eind van 2011 boorde GAiN (Global Aid Network) een diepwaterbron die nu gebruikt wordt door 600 mensen. De Haweme-gemeenschap was dolblij met de bron omdat veel mensen ziek waren en werden door het gebrek aan schoon water.

Onaangekondigd ging het GAiN team dit voorjaar op bezoek bij de bron om te kijken en controleren. Tot hun verbazing waren er bij de bron zo’n 75 mensen aan het dansen, zingen en feestvieren. De dorpelingen vertelden enthousiast dat ze elke vijf dagen feest vierden vanwege de diepwaterput en het schone water. “We zullen doorgaan met feest vieren. We hebben nu toegang tot een beter leven en het lijden door het slechte water is voorbij. We hadden nooit gedacht dat we een bron in ons dorp zouden krijgen. We voelden ons vergeten.” Nu ze eenmaal hebben geroken aan de hulp willen ze erg graag een kerkje en een schooltje bouwen.

In mei werd de film ‘Jesus’ vertoond. Dit is een zowel door christenen als moslims veel gewaardeerde film, die al in meer dan 1100 talen verschenen is. 274 mensen zagen de film en 42 mensen bekeerden zich. Een deel neemt verder aan een vervolg cursus. Daardoor is er een nieuwe kerkgemeenschap gesticht, dankzij de gesponsorde diepwaterput uit Veenendaal.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: