De combinatie van een waterput en de Jezusfilm verandert mensenlevens

december 6, 2012

Een rapportage uit één van de dorpen waar GAiN Water for Life een diepwaterput sloeg

In oktober 2010 sloeg GAiN Water for Life een diepwaterput in Ngongo, Tanzania.  Pas op grote diepte (87 meter) werd water gevonden in dit dorp met ruim 1600 inwoners in het zuiden van Tanzania. Veel te diep om zonder hulp ooit te kunnen bereiken… Maar met een opbrengst van 44 liter per minuut zit een 10 liter emmer nu in een paar slagen van de pomp vol met heerlijk schoon en gezond water!

Ngongo ChurchAls vast onderdeel van de nazorg werd in 2011 de Jezusfilm drie keer vertoond. Dit had grote gevolgen voor de houding van de dorpelingen. Als gevolg van de filmvertoningen en de bijbehorende geestelijke nazorg in samenwerking met lokale christenen groeide de kerk in Ngongo van 6 naar 60 bezoekers.

Veranderde levens
Alexander is een voorbeeld van iemand wiens leven sterk veranderde door deze keuze. Zo sterk zelfs dat de vrouw van Alexander zelf ook een christen werd omdat ze de enorme verandering zag zijn leven.
Samuel was voorheen een dronkaard, ziek en totaal de weg kwijt. Nu vertelde hij dat hij niet alleen zeker weet dat hij vergeving heeft ontvangen, maar ook heeft God hem fysiek genezen.

Jezusfilm blijft doorwerken
Pastor Unambwe deelde met ons dat de Jezusfilm zelfs een jaar na de vertoningen nog steeds doorwerkt in de gedachten van de mensen in Ngongo en de buurt er om heen. Voor heel veel mensen was dit de eerste keer dat ze hoorden over wie Jezus is en wat Hij heeft gedaan. En als gevolg daarvan komen er nog steeds mensen naar deze, nu groeiende gemeente.

Invloed van water
Schoon water heeft een directe invloed op de fysieke gezondheid van de mensen. Watergerelateerde ziektes verdwijnen. De extra energie en tijd die vrijkomt omdat er geen vuil, besmet water meer van ver gehaald wordt is nu beschikbaar voor andere dingen. Vrouwen hebben meer tijd voor het huishouden en het verbouwen van gewassen in de tuin en kinderen kunnen naar school.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: