Veel meer dan schoon water (Deel 5 van 5)

september 16, 2013

Het werk van GAiN Water for Life

benin 2010Als een deel van de nazorg laten we de mensen ook weten waarom we dit werk doen, en wel door het vertonen van de film ‘Jesus’. Dit is een zowel door christenen als moslims veel gewaardeerde film, die al in meer dan 1170 talen verschenen is. Mensen die meer willen weten worden daarbij geholpen door ons nazorgteam en leden van een naburige kerk die daarvoor zijn toegerust.

Een voorbeeld van zo’n gebeuren is het dorp Haweme in Benin.

Toen een aantal GAiN medewerkers daar onaangekondigd een keer langsreden – enige tijd nadat de pomp geplaatst was – zagen ze dat er feest was in het dorp.

 De dorpelingen vertelden enthousiast dat ze elke vijf dagen feest vierden vanwege de diepwaterput en het schone water. “We zullen doorgaan met feest vieren. Nu hebben we toegang tot een beter leven. Het lijden door het slechte water is voorbij. We hadden nooit gedacht dat we een bron in ons dorp zouden krijgen. We voelden ons vergeten.” Nu ze eenmaal hebben geroken aan de hulp willen ze erg graag een kerkje en een schooltje bouwen.

Nieuwe kerkgemeenschap
In mei 2012 werd in Haweme de film ‘Jesus’ vertoond. 274 mensen zagen de film en 42 mensen gaven aan dat ze Jezus wilden volgen. Een aantal nemen verder deel aan een vervolg cursus. Daardoor is er een nieuwe kerkgemeenschap gesticht, dankzij de gesponsorde diepwaterput uit Veenendaal.

http://gainhelpt.nu/2012/09/veenendaalse-kerk-sticht-kerk-in-benin/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: