GAiN slaat 30e diepwaterbron

november 7, 2014

Stichting GAiN is blij verrast dat in 2014 de 30e vanuit Nederland gesponsorde diepwaterbron geslagen is in het Beninse dorp Zoumey-Adjakomey. In totaal hebben de donateurs zo’n 30.000 mensen toegang gegeven tot schoon drinkwater dichtbij, een enorme levensverbetering daar. Tot nu toe zijn er in 2014 acht Nederlandse waterbronnen gesponsord.

30 diepwaterbronnen gesponsord vanuit Nederland

30 diepwaterbronnen gesponsord vanuit Nederland

Projectleider Freek de Vries: “Steeds meer bedrijven, scholen, kerken en particulieren steunen dit concrete project. In juni 2014 is er zelfs een crowdfunding actie geweest en fietsten vier mannen naar Parijs. Enerzijds om geld op te halen voor de waterputten, anderzijds om aandacht te vragen voor schoon water. Na het slaan van de diepwaterbron volgt een verantwoording met een bedankvideo. Je ziet dat donateurs dit waarderen. Er is zelfs de mogelijkheid om bij een opening aanwezig te zijn als je een complete bron sponsort.”

Uniek concept
Het GAiN Water for Life concept is uniek doordat de pomp garant staat voor minimaal vijftien jaar schoon water. Daarnaast krijgen de lokale dorpelingen een hygiëne- en relatie- training aangeboden om zo in te gaan op de sociale en geestelijke noden. Een dorpscomité verzorgt het onderhoud van de pomp en op een later moment wordt in samenwerking met de lokale kerk de film ‘Jesus’ vertoond.

Totaalplaatje
Het internationale GAiN Water for Life programma heeft in totaal al 923 diepwaterbronnen geslagen. Één bron kost € 7500, geeft aan gemiddeld duizend mensen schoon water en is gemiddeld vijftig meter diep. GAiN Nederland werkt samen met GAiN Canada die eindverantwoordelijk is voor dit project en vijf lokale boorteams aanstuurt in de Afrikaanse landen, Benin, Tanzania en Togo. In 2015 hoopt GAiN de duizendste diepwaterbron te kunnen slaan.

Voor meer info over deze projecten >>>

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: